Ulje od lješnjaka

Ulje ekološki uzgojenog lješnjaka zadovoljiti će potrebe svake industrije, od prehrambene, preko kozmetičke pa do farmaceutske.

Ulje lješnjaka bogato je proteinima, ugljikohidratima, zasićenim i nezasićenim masnim kiselinama, sadrži tiamin (vitamin B1), vitamin B6, kao i manje količine ostalih vitamina B, te vitamin E. Zbog činjenice da je bogat prirodnim antioksidansima i nezasićenim masnim kiselinama pogodan je i za ishranu osoba koje pate od kardiovaskularnih bolesti. Posjeduje digestivna i vermifugalna svojstva pa je pogodan za liječenje bubrežnih kamenaca, bubrežnih grčeva i trakavice. Također sadrži i vrlo mali faktor UV zaštite (>10 SPF).

Ulje lješnjaka pogodno je za prženje mesa i ribe, pečenje i kuhanje bez straha da će visoke temperature promijeniti njegova svojstva ,ali ipak je potrebno pripaziti da ne prijeđe dimnu točku (najniža temperatura na kojoj ulje počne dimiti). Koristi se kao začin u salatama, umacima i juhama. Posebno mjesto zauzimaju u pripremi slatkih jela kao što su to voćne salate, palačinke, peciva i kolači.

Pomaže kod problema s kosom, kožom, celulitom i proširenim venama zbog čega je sastojak mnogih krema, balzama i losiona. Brzo prodire u kožu zbog čega ne ostavlja mastan trag i potiče mikrocirkulaciju. Ulje je pogodno i za osobe sa masnom kožom lica sklonom aknama.

Nezamjenjiv je partner kozmetičkim salonima i salonima ljepote.

Na našem blogu pročitajte više o korištenju ulja.

Hladno prešano ulje pročišćeno sedimentacijom pohranjuje se u zatvoreni tank od 800L sa sustavom hlađenja. Inox materijal visoke kvalitete osigurava stabilnost tanka tijekom dugotrajne profesionalne uporabe. Uz odgovarajući priključak, postoji mogućnost uporabe inertnog plina za sprečavanje oksidacije. Omogućava skladištenje ulja i do nekoliko godina bez utjecaja na njegova organoleptička svojstva.

Bilo da trebate male količine za osobnu upotrebu ili veće količine za daljnju preradu u nekoj industriji, obratite nam se s povjerenjem.