ZA ŠTO I KAKO UPOTREBLJAVATI MASLAC OD LJEŠNJAKA


Naš ekološki maslac od lješnjaka nastaje kao nusproizvod hladnog prešanja ekoloških lješnjaka.

Ulje dobiveno hladnim prešanjem ostavljamo da se sedimentira. Sediment koji ostane jest maslac.

Prije korištenja ekološkog maslaca od lješnjaka molimo da budete sigurni da nemate alergijske reakcije na orašaste plodove koji su česti alergeni.

Ekološki maslac od lješnjaka možete jesti samog, u čistom obliku, ili namazati na kruh.

Također ga možete koristiti prilikom kuhanja. Možete pržiti meso, ribu i povrće uz dodatak nekom drugom ulju. Možete ga koristiti prilikom pečenja kao preljev mesu, ribi i povrću ili da bude dio marinade.

Ukoliko radite kolače, razne slastice, pečete kruh, slobodno dodajte maslac od lješnjaka pomiješanog sa nekim drugim uljem u željenom omjeru.

Ekološki maslac od lješnjaka možete koristiti i kao začin u salatama i umacima.

Comments are disabled.